Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vukšiću proslavljeno Tijelovo

Vukšić (IKA)

Vjernički puk Vukšića, Lišana, Bulića, Ostrovice i Provića u četvrtak 3. lipnja proslavio je svetkovinu Tijelova svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Sv. Mihovila u Vukšiću predvodio fra Božo Mandarić.

Fra Božo je na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne i uveo u tajnu Svetkovine Tijelova i pozvao vjerni puk na iskreno kajanje.

U propovijedi je govorio o svetkovini Tijela i Krvi Kristove, istaknuvši: „Na današnji blagdan Tijelova Bog nam je pokazao da nam nedostaje svetkovanje Isusova tijela i presvete krvi. Nedostaje ljudima Isusovo prisustvo i Bog koji je živi kruh. Svi oni koji ne žive po Božjim zakonima izgubili su živoga Boga u svom životu. Zato je ovaj blagdan jako važan, jer je Bog gospodar našeg života. Današnja svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove zove nas da se vratimo na izvorna načela kršćanske vjere. Molimo danas za blagoslov da budemo ljudi vjere, da nam je Krist učitelj i vođa. Ustrajno molimo da nikad više ne izgubimo Božje prisustvo u našem životu. Neka Bog blagoslovi našu domovinu i našu Župu sv. Mihovila, zaključio je propovjednik.

Na kraju mise, na kojoj je pjevanje predvodio župni zbor, fra Božo je najavio svečanu tradicionalnu procesiju. Ministranti s križem i košarama punim cvijeća kročili su uz župnika s Presvetim Oltarskim Sakramentom, a nakon njih je išao ostali vjernički puk. U procesiji su čitani prigodni tekstovi i razmatranja te pjevane euharistijske pjesme. Župnik je tradicionalno blagoslovio cijelu Župu sv. Mihovila s četiri stajališta, a nakon procesije podijeljen je svečani blagoslov. Potom je Presveti Oltarski Sakrament pohranjen u svetohranište čime je završena središnja proslava Tijelova za Župu sv. Mihovila.

Ključne riječi:
mandarić Tijelovo Vukšić