Budi dio naše mreže
Izbornik

Osmi petak velike devetnice sv. Nikoli Taveliću

Šibenik (IKA)

Misu na osmi petak velike devetnice uoči blagdana sv. Nikole Tavelića, prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca, 4. studenoga u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku predslavio je župnik Župe sv. Petra na šibenskim Vidicima fra Željko Klarić, OFM Conv.

Osvrćući se na liturgijska čitanja, fra Željko je pojasnio zašto Isus navodi primjer nepoštena upravitelja. „Isus je bio optužen da previše vremena provodi s grešnicima, previše ih voli.“ Odgovor na takav stav farizeja je nepošteni upravitelj koji je optužen da krivo razdjeljuje i upravlja Gospodarevim dobrima.

Propovjednik je istaknuo da „farizeji smatraju da Isus svetu vjeru daje prejednostavno, da održava čvrstu tradiciju.“

„Bog želi otvoriti svoja vrata sviđa, želi sve pozvati na svoju proslavu. Stoga se i on sam ‘ponaša poput nepoštena upravitelja’ koji uzašavši na križ silazi na razinu grešnika da bi uzeo njihove duše i vratio ih Bogu, zaključio je o. Klarić.

Vjernici grada Šibenika i hodočasnici od 16. rujna pripremaju se za blagdan sv. Nikole Tavelića. Neposredna devetodnevna priprava za proslavu blagdana počinje 5. studenoga. Tijekom devetnice molitveni program u crkvi sv. Frane počinjat će u 17 sati krunicom Blažene Djevice Marije. Nakon pobožnosti sv. Nikoli, slavit će se misa u 18 sati.