Budi dio naše mreže
Izbornik

Ostvarena suradnja dviju hrvatskih franjevačkih provincija

Zagreb (IKA)

Hrvatska franjevačka provincija (HFP) sv. Ćirila i Metoda objavila je 3. lipnja obavijest o međuprovincijskoj suradnji Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i HFP sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba koju prenosimo u cijelosti.

“Prema pismu generalnog ministra fra Massima Fusarellija od 18. svibnja 2022. (Ur. br. 111295) provincijskim ministrima i članovima definitorija Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda dogovarana je suradnja ovih dviju provincijâ.

Na Kapitulskom kongresu u Zadru od 31. svibnja do 3. lipnja 2022. g. Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, te na 16. sjednici Definitorija Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda 1. lipnja 2022. u Samoboru u Kući susreta Tabor odlučeno je o slijedećim premještajima i novim službama braće: fra Petar Cvekan imenovan je predstojnikom kuće, župnikom u Rijeci-Krnjevo, fra Goran Malenica predstojnikom kuće u Pazinu, a fra Marko Živković na službu kuće u Pazinu.

Sva braća pridružena su matičnoj kući i gvardijanatu u Rijeci na Trsatu”, navodi se u obavijesti iz Tajništva HFP sv. Ćirila i Metoda.

Na zajedničkoj sjednici provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i HFP sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, održanoj 31. ožujka ove godine pod predsjedanjem generalnog ministra Franjevačkog reda fra Massima Fusarellija, razgovaralo se o mogućnosti suradnje dviju provincija s namjerom da Provincija sv. Jeronima u okvirima procesa prestrukturiranja postane ovisna kustodija o HFP sv. Ćirila i Metoda.