Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorena 13. Obiteljska škola u Dubrovniku s temom „Svjedočiti radost obiteljskog života“

Dubrovnik (IKA)

Trinaestu Obiteljsku školu Dubrovačke biskupije 25. studenoga otvorio je dubrovački biskup Roko Glasnović.

Tema ovogodišnje obiteljske škole je „Svjedočiti radost obiteljskog života“. Program se odvija u hotelu Valmar Lacroma na Babinom kuku, počeo je Zazivom Duha Svetoga.

Riječi pozdrava sudionicima uputila je moderatorica otvorenja psihologinja Silvija Sokal Gojavić, članica biskupijskog Vijeća za život i obitelj, koja je pozdravila biskupa Glasnovića koji je prvi put na Obiteljskoj školi, generalnog vikara mons. Ivicu Pervana i pročelnika Vijeća za život i obitelj don Marinka Šljivića te sve pristigle obitelji koje će sudjelovati u Obiteljskoj školi. Poseban pozdrav je upućen gostima predavačima, bračnom paru Diani i Marinu Perišu iz Zagreba.

Pročelnik vijeća za život i obitelj don Marinko Šljivić je rekao da vjeruje da će ovaj vikend koji je pred svima njima imati odjeka u  srcima svih sudionika te bračnim parovima poručio da ne dopuste da radost, ljubav i otvorenost životu i jedinstvene veze koje povezuju obiteljska ognjišta oslabe. Potaknuo je sudionike na molitvu i zajedništvo kako bi sve njihove nakane bile obasjane vjerom i poduprte božanskom milošću.

Obitelj je kućna Crkva i stanica za preobrazbu društva u kojem živimo, istaknuo je.

Mons. Glasnović je zahvalio svima za dolazak, posebice predavačima. Rekao je da cijeli život učimo i da škola nikad ne prestaje. Škola ljubavi, vjere, nade, škola radosti darivanja nikada ne prestaje i ne treba prestati. Bog nas poziva na to otajstvo ljubavi, kazao je.

Istaknuo je da je u braku važan odnos s Isusom koji smiruje i najveće oluje. Poželio je da škola bude radosna i blagoslovljena te da radost koju sudionici prime od Gospodina podjele jedni drugima i druge pozovu da prihvate Krista.

Nakon kratkog predstavljanja prisutnih obitelji svoje svjedočanstvo obiteljskog života dali su Marin i Dijana Periš.

Obiteljsku školu organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije.