Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorena izložba „Oči Afrike“

Zagreb (IKA)

Izložba fotografija Saše Ćetkovića „Oči Afrike“ otvorena je u ponedjeljak 12. prosinca u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu. Kroz trideset fotografija Ćetković uvodi u svijet napuštene, pa udomljene djece Affameu i Birou u afričkoj državi Benin.

Saša Ćetković prošle godine je u vrijeme došašća boravio i fotografirao u Affameu, gdje od 1988. godine kao misionarke iz Hrvatske djeluju Marijine sestre čudotvorne medaljice. Sestre su osnovale i vode zdravstvene ambulante, domove za nezbrinutu djecu, pomažu lokalnom stanovništvu koje većinom živi siromašno. U izložbi „Oči Afrike“ autor je približio radost i nadu, igru, znatiželju i oduševljenje djece koja odrastaju uz misionarke, koje požrtvovno i odano služe potrebitima, a otvorenju su nazočile i Marijine sestre pod vodstvom provincijalne poglavarice, s. Samuele Markanović.

Izložba je humanitarnog karaktera jer svi prilozi idu za pomoć djeci Benina, a bit će otvorena do 30. prosinca 2022. godine, izvijestile su Marijine sestre čudotvorne medaljice.