Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorene prijave za 72 sata bez kompromisa

Zagreb (IKA)

Otvorene su prijave za projekt 72 sata bez kompromisa koji će biti održan od 13. do 16. listopada 2022. na 19 lokacija diljem Hrvatske pod sloganom „Probudi se!“

Ove godine više od 3500 mladih volontirat će na 450 volonterskih akcija. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina. Prijave su moguće na mrežnoj stranici 72 sata bez kompromisa.

Vukovar, Belišće, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Suhopolje, Križevci, Sisak, Zagreb, Karlovac, Krk, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sinj, Metković, Dubrovnik i Vela Luka bit će domaćini ekoloških, socijalnih i radnih akcija koje će, kako poručuju organizatori, probuditi ono što je u njima i svijetu umrtvljeno, zaspalo.

„Budilica je slika Onoga koji budi, koji doziva svaku osobu da bude svjesna i pripravna, da otkrije zašto je na ovom svijetu. Njegov je poziv ponekad jasniji, ponekad tiši, ponekad zbaci s konja, a ponekad je potrebno raskrčiti šume, draču i trnje ne bi li ga se čulo. Svrha buđenja nije samo biti budan, nego da kroz budnost susrećemo jedni druge, sav svijet i sve stvoreno. S vjerom da je poziv probudi se poziv upućen svakom čovjeku, onako kako ga može primiti i razumjeti, pozivaju se svi mladi da se prijave na ‚72 sata bez kompromisa‘ i svojim beskompromisnim djelima zazelene svoj grad“, priopćila je voditeljica nacionalne promocije projekta Mirta Fekeža.