Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorene prijave za volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“

Zagreb (IKA)

Otvorene su prijave za volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ koji će se u Hrvatskoj održati osmu godinu zaredom pod sloganom „Zagrli srcem“ od 14. do 17. listopada u 16 gradova, priopćili su u srijedu 15. rujna organizatori.

„Svi ponekad osjećamo potrebu da budemo korisni u društvu, a ponajviše kada vidimo da bi svijet mogao, ali i trebao biti šareniji nego što jest. Vratiti osmijeh na tužno lice, obojiti zid na kojem više nema boje, urediti park u kojem se djeca više ne igraju, pružiti riječ podrške onima koji je nemaju ili posaditi cvijet na mjestu gdje već odavno nema cvijeća. Za sve koji žele svoj grad učiniti ljepšim i boljim mjestom, razveseliti starije sugrađane, ili pak one najmlađe prijava na 72 sata bez kompromisa idealna je prilika“, poručili su organizatori.

Namjera im je volonterskim akcijama „potaknuti društvo na aktivnije sudjelovanje te promovirati volonterstvo kao poželjnu aktivnost. U pitanju nisu samo radne akcije, već ekološke te socijalne kroz koje volonteri imaju priliku pristupiti ljudima koji su zaboravljeni od društva, a nažalost i najčešće socijalno distancirani te onim najpotrebitijima. Kroz 72 sata volonteri beskompromisno daruju svoje vrijeme, vještine i talente te se stavljaju na raspolaganje najpotrebitijima. Ujedno upoznaju nove ljude, stvaraju osjećaj zajedništva, a s akcija odlaze radosni i ispunjeni.“

Prijaviti se mogu mladi, od 15 do 35 godina, samostalno ili u skupini od 3 do 5 osoba, a prijaviti se može na mrežnim stranicama „72 sata bez kompromisa“.

Organizacijski tim iz Zagreba bit će prisutan i na tradicionalnom hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu u subotu 18. rujna. Ondje će, pod sjenicom, zainteresirani kroz razne aktivnosti moći saznati sve o projektu.