Budi dio naše mreže
Izbornik

Paljenje prve svijeće adventskoga vijenca na KBF-u u Đakovu

Đakovo (IKA)

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u ponedjeljak, 4. prosinca upaljena je prva adventska svijeća. Obred paljenja svijeće pripremili su studenti 4. i 5. godine zajedno s izv. prof. dr. sc. Borisom Vulićem, v. d. prodekana za nastavu i studente.

U svome kratkom nagovoru, profesor Vulić se osvrnuo na pitanje iz evanđelja: „Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?“

„Da sada zaista dođe, što bi našao? Ratove, sukobe, nemire, nesklad… Našao bi ljude koji žele živjeti brže i jače. Ali još je važnije pitanje što bi našao u meni, što bi našao da je meni bitno i važno? Često se brinemo za ono što je nebitno i sporedno, a onda nam vjera u Boga postaje sporedna, mlaka. Isus nam nudi lijek za zagrijavanje mlake vjere, a to je molitva. Molitva je okrijepa duše. Ali ona mora biti stalna. Naš život u vjeri ima potrebu vode molitve svakoga dana”, rekao je izv. prof. dr. Vulić.

„Da bismo zaista tijekom došašća bili u stalnoj molitvi, potrebno je da stalno mislimo na Boga, da od ustajanja, preko dana do počinka upućujemo kratke i česte molitve Bogu te da nam nedjeljna misa bude najdraža molitva, izvor i vrhunac tjedna i svih molitava”, istaknuo je.