Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa će u rujnu posjetiti Asiz i Materu

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u petak 8. srpnja program dvaju posjeta koja će papa Franjo ostvariti u rujnu: 24. rujna posjetit će Asiz u povodu susreta u okviru inicijative „Franjina ekonomija“ (Economy of Francesco), te 25. rujna Materu, u prigodi završetka Nacionalnoga euharistijskog kongresa.

Program u Asizu

U okviru susreta koji je potaknuo Sveti Otac, a koji okuplja mlade gospodarstvenike i poduzetnike u svrhu nove vizije gospodarstva, papa Franjo će 24. rujna nekoliko sati provesti u Asizu, u koji će stići oko 9 sati i 30 minuta. Tamo će ga dočekati troje mladih predstavnika brojnih sudionika susreta, zatim kardinal Michael Czerny, pročelnik Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj, nadbiskup Domenico Sorrentino, predstavnici građanskih vlasti te, među ostalima, ekonomist Luigino Bruni i časna sestra Alessandra Smerilli, koji su među glavnim promicateljima „Franjine ekonomije“. Odmah potom Papa će se susresti s mladima, a taj će susret biti obilježen umjetničkim kazališnim trenutkom i iznošenjem iskustava nekolicine mladih. Završit će Papinim govorom te čitanjem i potpisivanjem pakta između pape Franje i mladih. Oko podneva Papa će se vratiti u Vatikan.

Program u Materi

Dan poslije, 25. rujna, Sveti će Otac biti u Materi, gdje će stići helikopterom oko 8 sati i 30 minuta. U tom će gradu završiti 27. nacionalni euharistijski kongres. Papu će dočekati kardinal Matteo Maria Zuppi, predsjednik Talijanske biskupske konferencije, te predstavnici lokalnih, građanskih i vjerskih vlasti. Odmah potom u katedrali će se susresti s izbjeglicama i prognanicima. Njima i svima nazočnima Papa će uputiti riječi pozdrava. Drugi važan događaj toga posjeta bit će euharistijsko slavlje koje će predvoditi Sveti Otac, i završiti podnevnim nagovorom. Na kraju, prije povratka u Vatikan, predviđenoga za 14 sati, papa Franjo će posjetiti Pučku kuhinju bratstva, nazvanu po don Giovanniju Meleu, koju će blagosloviti i inaugurirati.