Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa doputovao u Rumunjsku

Bukurešt (IKA)

Papa Franjo doputovao je 31. svibnja u Bukurešt, prvo odredište svoga apostolskog putovanja u Rumunjsku, na kojem će boraviti od 31. svibnja do 2. lipnja, objavio je Vatican News.

Pohod pod geslom „Koračajmo zajedno“ drugi je posjet jednoga pape toj zemlji, nakon pohoda svetog Ivana Pavla II. održanog od 7. do 9. lipnja 1999.

Kratka svečanost dobrodošlice upriličena je u zračnoj luci gdje je Svetog Oca dočekao Predsjednik Klaus Werner Iohannis u pratnji supruge. Papu je po izlasku iz zrakoplova dočekalo i dvoje djece odjevenih u tradicionalnu nošnju koja su mu predala cvijeće.

U pratnji apostolskog nuncija u Rumunjskoj, mons. Miguela Mauryje Buendíje, naslovnog nadbiskupa Italice, Papa je potom napustio zračnu luku i zaputio se u Predsjedničku palaču Cotroceni gdje će se održati službena svečanost dobrodošlice, susret s predsjednicom rumunjske Vlade, gospođom Vasilicom Vioricom Dăncilăom, te susret s predstavnicima vlasti, društvenoga života i diplomatskog zbora tijekom kojeg će Papa održati svoj prvi govor.

Papa će u Rumunjskoj boraviti od 31. svibnja do 2. lipnja.

Ključne riječi:
apostolski pohod Papa Rumunjska