Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa doputovao u Sofiju

Sofija (IKA)

Papa Franjo doputovao je 5. svibnja u Sofiju, prvo odredište svog apostolskog putovanja u Bugarsku i Sjevernu Makedoniju, nakon trosatnog leta.

Službena svečanost dobrodošlice održana je u zračnoj luci a otvorila su je djeca koja su Papi darovala buket cvijeća. Nakon službenog dočeka uslijedio je susret s predsjednikom Vlade Bojkom Borisovom u Governmental Lounge zračne luke. Papa je potom pošao u kurtoazni posjet bugarskom predsjedniku Rumenu Radevu u Predsjedničkoj palači nakon kojeg će se na Trgu Atanas Burov susreti s predstavnicima vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora.

U 12 sati slijedi posjet patrijarhu Neofitu i Svetom Sinodu Bugarske pravoslavne Crkve te privatni posjet sabornoj crkvi Svetog Aleksandra Nevskog gdje će se Papa pomoliti pred moćima svetih Ćirila i Metoda. Po završetku svoga posjeta katedrali Papa će na Trgu ispred katedrale, na kojem se očekuje između 6 i 8 tisuća ljudi, predvoditi molitvu Kraljice neba. U popodnevnim satima prvog dana pohoda, u 16.30 sati, Papa će predvoditi misu na Trgu Kneza Aleksandra.

Ključne riječi:
apostolski pohod Papa Sofija