Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sofija

Sofija: Održana jesenska akademija Caritasa Europa

Caritas Europa organizirao je jesensku akademiju mreže u Sofiji (Bugarska) od 7. do 10. studenog 2022. godine na kojoj je sudjelovalo 45 sudionika iz 25 nacionalnih Caritasa u Europi, objavio je Caritas Bosne i Hercegovine, a prenijela KTA.

Papa u Sofiji molio za mir

Drugoga dana svoga 28. inozemnoga putovanja papa Franjo predvodio je u ponedjeljak 6. svibnja poslijepodne na Trgu Nezavisnost, bivšem Lenjinovu trgu, u Sofiji molitvu za mir u nazočnosti predstavnika drugih vjeroispovijedi i religija. Geslo Papina pohoda Bugarskoj je „Pacem in terris“ (Mir na zemlji).

Sofija: Papin susret s predstavnicima vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora

„Drago mi je što se nalazim u Bugarskoj, mjestu susreta između različitih kultura i civilizacija, mostu između Istočne i Južne Europe, vratima otvorenim prema Bliskome istoku, zemlji u kojoj su duboko usađeni drevni kršćanski korijeni, koji jačaju poziv u korist susreta kako u ovim krajevima tako i u međunarodnoj zajednici“, rekao je papa Franjo u svom prvom govoru na apostolskom pohodu Bugarskoj, upućenom predstavnicima vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora u nedjelju 5. svibnja.

Papa doputovao u Sofiju

Papa Franjo doputovao je 5. svibnja u Sofiju, prvo odredište svog apostolskog putovanja u Bugarsku i Sjevernu Makedoniju, nakon trosatnog leta.