Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo krstio ukrajinsko dijete u Domu Svete Marte u Vatikanu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo krstio je tromjesečnu ukrajinsku bebu, najmlađeg člana od desetero djece ukrajinskog mladog bračnog para, tijekom liturgije u kapelici svoje rezidencije u Domu Svete Marte u Vatikanu, objavio je Vatican News.

Ukrajinski roditelji tromjesečnog dječaka doživjeli su trenutak velike radosti u vrlo teškom razdoblju koji ih prati kada je papa Franjo krstio njihovo dijete u ponedjeljak poslijepodne, 6. studenoga u kapelici svoje rezidencije u Domu Svete Marte u Vatikanu.

Ukrajinski supružnici roditelji su desetero djece, sedam dječaka i tri djevojčice.

Obitelj živi u zapadnom dijelu Ukrajine, regiji koja je relativno udaljena od prve linije bojišnice nakon ruske invazije koja je započela u veljači prošle godine.

Ukrajinska obitelj došla je u Vatikan u pratnji biskupa mons. Leona Dubrawskija.

Pripadaju članovima Neokatekumenskog puta i kažu kako su posljednjih godina iskusili Božju providnost usred brojnih obiteljskih teškoća, koje je dodatno pogoršala ruska invazija.

Sve izdržavamo zahvaljujući Bogu, jer Bog uvijek brine za našu obitelj, rekla je majka obitelji. U zemlji je rat i jako je teško stanje. Svi se mole da rat što prije završi, molimo se za sve zatvorenike da se vrate svojim kućama i da više ne bude ubijanja, dodala je.

Krštenje je veliki dar za našu obitelj, rekla je. Nikada nisam mogla ni sanjati da bismo mogli biti sa Svetim Ocem papom Franjom i da bi on mogao krstiti našeg sina. Bog s nama stvara tako prekrasnu priču koju još uvijek ne razumijemo u potpunosti, istaknula je ukrajinska majka.

Na liturgiji je bio prisutan mons. Leon Dubrawski, biskup latinskog obreda koji je dopratio mladi par u Vatikan. Podsjetio je kako se Božja ljubav kroz obitelj prenosi s koljena na koljeno.

Papa Franjo kontinuirano apelira i podsjeća cijeli svijet na dramu koju proživljava mučenički ukrajinski narod.