Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo pozvao osobe posvećenoga života da svakodnevno njeguju svoj poziv

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je 30. svibnja pozdrav sudionicima brazilskog Kongresa osoba posvećenoga života te je hvalio njihove različite karizme u izgradnji poslanja Crkve. Molio je da Kongres donese „obilne plodove u životu svake redovničke zajednice i Crkve u Brazilu“.

Dodao je kako su redovnici i redovnice pokazali veliku predanost naviještanju Kristove Radosne vijesti. „Zahvalan sam”, rekao je, „za neizmjerni dar poziva posvećenog života koji u svojim različitim karizmama obogaćuje crkveno zajedništvo i uvelike surađuje s poslanjem Crkve u cijelom svijetu“.

Podsjetio je kako se taj dar poziva mora njegovati svakodnevno kako bi redovnici i redovnice donosili plodove. Papa je pohvalio i izbor teme kongresa – „Ostanite u mojoj ljubavi“ – riječi koje je Isus uputio svojim apostolima u noći prije nego što je umro. Kako bi dobro živjeli poziv, „moramo ostati u Njegovoj ljubavi kroz stalni dijalog s Isusom u svakodnevnoj molitvi i vjernosti zavjetima koji lijepo izražavaju naše posvećenje“, poručio je.

Posvećeni život omogućava uočavanje ljepote kada je čvrsto ukorijenjena u Gospodinu. Evanđeosko siromaštvo, rekao je, vodi do više slobode; čistoća oslobađa osobu za ljubav bez posjedovanja i poslušnost nudi Isusov način pobjede nad našom težnjom za anarhijom.

Na kraju, papa Franjo je ohrabrio brazilske redovnike i redovnice da žive u sadašnjosti „podržani mistikom” svoje posebne karizme te da budu predani naviještanju Evanđelja na proročki način. „Ove želje i molitve povjeravam zagovoru Blažene Djevice Marije iz Aparecide, Majke posvećenih muškaraca i žena u Brazilu, koje od sveg srca blagoslivljam, također moleći da ne zaboravite moliti za mene“.