Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo prisjetio se atentata na sv. Ivana Pavla II.

Vatikan (IKA)

Pozdravljajući poljske hodočasnike na audijenciji 12. svibnja, Sveti Otac spomenuo se 40. godišnjice pokušaja ubojstva sv. Ivana Pavla II., prenio je Vatican News.

Na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 1981., papa Ivan Pavao II. bio je teško ranjen na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Prisjećajući se okrugle godišnjice tog događaja, nakon kateheze papa Franjo je o svom svetom predšasniku rekao da „je bio uvjeren da svoj život duguje Gospi Fatimskoj“, istaknuvši da „nam to posvješćuje da su naši životi i povijest svijeta u Božjim rukama“.

„Povjerimo Crkvu, sebe i cijeli svijet Bezgrješnom Srcu Marijinu. Molimo za mir, za svršetak pandemije, za duh pokajanja i za naše obraćenje“, pozvao je Sveti Otac. „Stavimo se s povjerenjem pod njezinu majčinsku zaštitu, napose kada se tijekom našega molitvenog življenja nađemo u poteškoćama“, rekao je.

Također je potaknuo vjernike da se uključe u „maraton“ moljenja krunice tijekom svibnja radi prestanka pandemije koronavirusne bolesti i radi ponovnog početka društvenih i poslovnih aktivnosti, izvijestio je Vatican News.