Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo se oporavio i vratio u svakodnevni život

Vatikan (IKA)

Nakon što je u petak zbog temperature otkazao audijenciju, papa Franjo se u subotu vratio u svakodnevni život u Vatikanu, izvijestila je u subotu 27. svibnja Katolička novinska agencija (KNA).

Nakon jednodnevne pauze zbog groznice, papa Franjo 27. svibnja je nastavio s radom. Imao je pet audijencija, priopćio je u subotu Tiskovni ured Svete Stolice.

Među ostalim, susreo se s čelnikom Dikasterija za biskupe nadbiskupom Robertom Francisom Prevostom, izaslanstvom Grčke pravoslavne Crkve te sudionicima kongresa književnika. Prema rasporedu, Papa će u nedjelju na Duhove predvoditi misu u bazilici svetog Petra, a u ponedjeljak će primiti talijanskog predsjednika Sergia Mattarellu.

Zdravstveno stanje 86-godišnjeg pape Franje je promjenjivo. Između ostalog, boluje od bolesti crijeva te teško hoda zbog boli u koljenu. Nekoliko dana prije Uskrsa morao je provesti tri dana u klinici Gemelli u Rimu zbog grozničave upale pluća.

U četvrtak 25. svibnja Papa je imao osam audijencija. „Papa je bio umoran“, rekao je državni tajnik kardinal Pietro Parolin u petak navečer 26. svibnja na predstavljanju knjige u Rimu, izvijestila je KNA.

Ključne riječi:
papa Franjo Sveti Otac zdravlje