Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo u rujnu u Belgiji i Luksemburgu

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice potvrdio je još jedno putovanje pape Franje odmah nakon ljeta i nakon putovanja u Aziju i Oceaniju. Sveti će Otac, naime, 26. rujna biti u Luksemburgu te u Belgiji od 26. do 29. rujna. Tom će prigodom posjetiti Bruxelles, Leuven i Louvain-la-Neuve, izvještava Vatican News.

Ove će godine rujan, koji će započeti velikim putovanjem u Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur, završiti još jednim međunarodnim putovanjem pape Franje: u Belgiju i Luksemburg. Tiskovni ured Svete Stolice potvrdio je Papin posjet tim dvjema europskim zemljama od 26. do 29. rujna.

Prihvativši poziv šefova država i crkvenih vlasti tih dviju zemalja, Sveti Otac Franjo poći će na apostolsko putovanje u Luksemburg 26. rujna, i u Belgiju, od 26. do 29. rujna, te posjetiti Bruxelles, Leuven i Louvain-la-Neuve – stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda, u kojemu se precizira da će program putovanja biti objavljen u dogledno vrijeme.

O putovanju u Belgiju govorio je sâm Papa tijekom intervjua za meksičku televiziju N+ u prosincu 2023. godine. Govoreći o putovanju u Dubai, otkazanom zbog bronhitisa, i o mogućim budućim putovanjima, papa Franjo je objasnio da, dok su ostala putovanja još u razmatranju, putovanje u Belgiju bilo je “sigurno”, piše Vatican News.