Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo uputio je izraze sućuti povodom smrti iranskog predsjednika Raisija

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je sućut velikom ajatolahu Sayyedu Ali Hosseiniju Khameneiju, vrhovnom vođi Islamske Republike Iran, zbog smrti predsjednika Raisija i ministra vanjskih poslova Amir-Abdollahiana, izvještava Vatican News.

Papa Franjo poslao je brzojav u kojem izražava sućut zbog smrti iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana i svih onih koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 19. svibnja.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je tekst brzojava u kojem papa Franjo piše: “Povjeravajući duše pokojnika milosrđu Svevišnjega te uz molitve za one koji žale zbog njihova gubitka, osobito za njihove obitelji, narodu u ovom teškom trenutku obećavam duhovnu blizinu.”

Brzojav je poslan velikom ajatolahu Sayyedu Ali Hosseiniju Khameneiju, vrhovnom vođi Islamske Republike Iran, koji je proglasio petodnevnu žalost.

Predsjednik Raisi i njegova pratnja poginuli su u padu helikoptera u planinskom području na sjeverozapadu zemlje, nakon posjeta susjednom Azerbejdžanu, gdje su se sastali s predsjednikom Ilhamom Alijevim.

Ključne riječi:
brzojav sućuti Iran papa Franjo