Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo uputio poruku posvećenim djevicama

Vatikan (IKA)

Prigodom obilježavanja 50. godišnjice obnove Reda posvećenih djevica papa Franjo uputio je 31. svibnja prigodnu poruku, prenio je Vatican News.

Na početku poruke posvećenim djevicama Sveti Otac opisao je njihov poziv kao „znak nade“ koji upućuje na „vjernost Ocu“. Istaknuo je kako dar njihovoga poziva nalazi svoj „izričaj u simfonijskom jedinstvu Crkve“.

„O pedesetoj obljetnici obnovljenog Reda želim vam reći: ne isključujte proročku narav svoga poziva“, nastavio je Papa. „Božjom ste milošću pozvane učiniti svoje živote odrazom Crkve, zaručnice Kristove.“

„Vaše djevičansko posvećenje pomaže Crkvi ljubiti siromahe, prepoznavati oblike materijalnog i duhovnog siromaštva, pomagati slabima i ranjivima, onima koji pate od fizičkih i mentalnih bolesti, mladima i starima, i svima koji su u opasnosti da budu marginalizirani ili odbačeni“, objasnio je.

Pozvao ih je da budu „žene milosrđa, stručnjakinje u humanosti“ i „žene koje vjeruju u „revolucionarnu narav ljubavi i nježnosti“. „Budite prisutne i osjetljive na bol i patnju.“ Također ih je pozvao da budu „znak bračne ljubavi koja sjedinjuje Krista s Crkvom, djevicom i majkom, sestrom i prijateljicom svih.“

Papa je posvećene djevice upozorio da se klone brbljavosti i ogovaranja.

Na kraju je blagoslovio svaku posvećenu djevicu kao i „sve one žene koje se pripremaju za primanje tog posvećenja, i sve one koje će ga ubuduće primiti“. Pozvao ih je da budu žene radosti te im je za uzor dao Mariju iz Nazareta, majku živoga Evanđelja, prenio je Vatican News.