Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo zahvalio argentinskim liječnicima i medicinskom osoblju

Vatikan (IKA)

Sveti Otac uputio je 21. studenoga videoporuku u kojoj je argentinskim zdravstvenim radnicima izrazio zahvalnost na nesebičnom služenju bolesnicima tijekom pandemije covida-19, objavio je Vatican News, a prenijela Nedjelja.

„Vi ste neopjevani junaci ove pandemije. Koliko vas je dalo svoje živote da biste bili blizu bolesnika! Hvala na blizini, hvala na nježnosti, hvala na profesionalnosti s kojom se brinete o bolesnima“, poručio je Papa. Zahvalnost je izrazio u povodu obilježavanja nacionalnog Dana medicinskih sestara i spomendana Gospe od Zdravlja (21. studenoga) te Dana liječnika (3. prosinca).

„Želim biti blizu svim liječnicima i medicinskim sestrama“, rekao je Franjo, „posebno u ovo vrijeme kada nas pandemija poziva da budemo blizi muškarcima i ženama koji pate.“

„Molim za vas, svim svojim srcem molim Gospodina da blagoslovi svakoga od vas, vaše obitelji, i da vas prati u vašem radu i problemima s kojima se možete susresti. Neka vam Gospodin bude blizak kao što ste i vi bliski bolesnicima. I ne zaboravite moliti za mene“, zaključio je papa Franjo.