Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medicinsko-osoblje

Blagdan sv. Luke proslavljen u KBC-u Rijeka

Blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika i medicinskog osoblja, proslavljen je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka misom u bolničkoj kapeli Gospe od Zdravlja na Sušaku.

Hodočašće bolesnika i osoba s invaliditetom u Ludbreg

Hodočasnički dan bolesnika i osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i djelatnika Crvenog križa Ludbreg u Svetište Predragocjene Krvi Kristove održan je u nedjelju, 27. kolovoza, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Misa za liječnike na blagdan sv. Luke u Općoj bolnici u Dubrovniku

Na blagdan sv. Luke, evanđelista, zaštitnika liječnika, u utorak 18. listopada 2022., u kapelici Opće bolnice u Dubrovniku slavljena je euharistija na kojoj su se okupili članovi dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a pridružili su im se i sestre i djelatnici bolnice iz dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Medicinsko osoblje „simbolizira“ Isusa na putu za Emaus

Na poziv duhovnika pulske podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva „mons. Marcel Krebel“, preč. Milana Mužine, vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, preč. mr. Ilija Jakovljević napisao je prigodno promišljanje o Uskrsu u doba pandemije, u svjetlu duhovnosti bl. Miroslava Bulešića.

PETAK 14:00 Na svetu Barbaru HKR prenosi svetu misu s Rebra za bolesne i medicinsko osoblje

Zbog ograničenog broja vjernika koji mogu sudjelovati na svetoj misi, Hrvatski katolički radio (HKR) u petak, 4. prosinca, na svetu Barbaru, pomoćnicu bolesnih i medicinskog osoblja, prenosit će euharistijsko slavlje iz crkve Svete Barbare koja se nalazi u sklopu kompleksa Kliničkog bolničkog centra Zagreb na Rebru. Misu će predvoditi bolnički župnik vlč. Zdenko Perija.

Biskup Rogić na Blagovijest molio za oboljele od koronavirusa, medicinsko osoblje i pogođene potresom

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Blagovijesti, u srijedu 25. ožujka, predvodio je misno slavlje u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku. Uz biskupa koncelebrirao je župnik i kanonik u katedrali don Krešimir Mateša, te biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović. Slavlje na kojem nije bilo vjernika prenošeno je uživo preko facebooka Šibenske biskupije.

1 2