Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo: Znanstveno istraživanje usmjereno na osobu neophodno je u zdravstvu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo susreo se u ponedjeljak, 18. prosinca s izaslanstvom bolnice Francesco Miulli iz talijanske pokrajine Bari, na jugu Italije, iskazavši im zahvalnost na njihovim naporima da osiguraju zdravstvenu skrb migrantima i pruže obuku studentima medicine, objavio je Vatican News.

Mjesto koje spaja kršćansko nadahnuće s profesionalizmom te kliničkim i tehnološkim inovacijama, koje stavlja osobu u središte i promiče znanstvena istraživanja – to je, za papu Franju – bolnica Francesco Miulli u Acquaviva delle Fonti, u pokrajini Bari, na jugu Italije, crkvena tijelo, utemeljeno prije devet stoljeća kako bi ponudilo gostoprimstvo i pomoć bolesnima i osobama u potrebi.

Sveti je Otac primio u audijenciju u ponedjeljak ujutro, 18. prosinca izaslanstvo bolnice F. Miulli u Dvorani konzistorija Apostolske palače. Objasnio je da upravo primarna pozornost usmjerena na bolesnike koja karakterizira njihovu ustanovu, odražava Isusov poziv da se brinemo za jedni za druge: „Sve što ste učinili jednome od ove moje najmanje braće, meni ste učinili“.

Govoreći o središnjoj važnosti ljudske osobe, papa Franjo je rekao da bi bolničko osoblje trebalo pomoći da se ljudima u potrebi pruži mjesto koje je gostoljubivo i sigurno te u kojem mogu pronaći utočište.

Vaša vas je misija učinila dinamičnom stvarnošću koja neprestano raste, naglasio je rimski biskup, što potvrđuje i način na koji često obnavljate skrb koju pružate, ali i bolničku ustanovu, kako biste pacijentima ponudili potpuniju zdravstvenu uslugu.

Sveti je Otac izrazio zahvalnost za nedavno otvorenu kliniku za migrante, koja je osnovana zajedno s Caritasom Nadbiskupije Bari-Bitonto.

Papa je zatim pohvalio predanost bolnice F. Miulli prema znanstvenom istraživanju, u suradnji s različitim talijanskim sveučilištima.

Rad bolnice na osposobljavanju budućih liječnika i medicinskih sestara, istaknuo je, pruža priliku najboljim lokalnim talentima da ne emigriraju, dodajući da je emigracija problem koji osiromašuje naše zemlje.

Također je pohvalio njihove napore da potaknu druge stručnjake na visokoj razini da dođu raditi u Italiju, potičući obogaćujuću razmjenu vještina na širim horizontima.

Sveti je Otac zahvalio osoblju bolnice F. Miulli u Bariju za sve bolju zdravstvenu skrb koju su stvorili za dobrobit zajednice i pacijenata, a istovremeno i brigu o kvaliteti usluge i pružanju pažnje prema ljudima. Zahvaljujem vam na tome što radite i ohrabrujem vas da s entuzijazmom nastavite tim putem, rekao je na kraju papa Franjo.