Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio sućut u povodu smrti Davida Sassolija

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo izrazio je sućut u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, spomenuvši ga se kao vjernika potaknutog kršćanskom nadom i milosrđem, i kao cijenjenoga čovjeka, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa Franjo je u nekoliko redaka obuhvatio različite osobine Davida Sassolija, novinara, a potom predsjednika Europskog parlamenta, koji je preminuo u noći 11. siječnja u Onkološkom centru u Avianu, u kojemu je bio hospitaliziran zbog komplikacija prouzročenih teškom disfunkcijom imunološkog sustava. U brzojavu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom njegovoj supruzi Alessandri Vittorini, Papa jamči duhovnu blizinu zbog njegove prerane smrti, te iskreno sudjelovanje u žalosti koja je pogodila Italiju i Europsku uniju. Sućut je izrazio i njegovoj djeci Liviji i Giuliju.

Papa se spomenuo Sassolija kao vjernika potaknutog nadom i milosrđem, ali i kao kompetentnog novinara i cijenjenoga čovjeka u institucijama koji se, na miran i smjeran način, u javnim odgovornostima koje je imao, potpuno posvetio općem dobru, i to čestitim i velikodušnim zauzimanjem. Među njegovim osobinama papa Franjo je spomenuo također jasnoću i zanos koje je Sassoli unio u promicanje solidarne vizije europske zajednice. Vizije koja je izražena u posebnoj brizi za posljednje. Na kraju poruke Papa je zajamčio svoju molitvu i blagoslov, zazivajući Gospodinovu utjehu za sve koji žaluju zbog njegova gubitka.