Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa migrantima: Vi ste u središtu srca Crkve

Rabat (IKA)

Papa Franjo susreo se na kraju prvog dana svog dvodnevnog apostolskog pohoda Maroku u subotu 30. ožujka s migrantima u Caritasovom biskupijskom centru u Rabatu.

Papa Franjo u svom je obraćanju govorio o aktualnom fenomenu masovnih migracija. Ovaj susret, rekao je Papa, pruža mi „priliku još jednom izraziti svoju bliskost sa svima vama i zajedno s vama razgovarati o velikoj i dubokoj rani koja nastavlja razdirati naš svijet na početku ovog dvadeset prvog stoljeća. Rana je to koja vapi u nebo!“.

U svom obraćanju, papa Franjo je govorio o Globalnom kompaktu (Global Compact) koji je usvojen na međuvladinoj konferenciji održanoj u Marakešu u prosincu 2018. godine. Naglasio je važnost tog dokumenta te istaknuo kako je to „važan korak naprijed za međunarodnu zajednicu“. Kompakt, prema Papi, pomaže da vidimo da „nije riječ samo o migrantima“, nego o licu koje želimo dati našem društvu i o vrijednosti ljudskog života.

Obraćajući se izravno prisutnim migrantima, Sveti Otac je rekao: “Vi niste marginalizirani; vi ste u središtu srca Crkve”. “Dragi prijatelji migranti, Crkva je svjesna patnji kroz koje prolazite na svome putovanju i ona pati zajedno s vama. Svako ljudsko biće ima pravo na život, svaka osoba ima pravo sanjati i pronaći svoje mjesto u našem zajedničkom domu. Svaka osoba ima pravo na budućnost“, istaknuo je Papa u svom obraćanju migrantima.

Ključne riječi:
Maroko migranti Papa pohod