Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Molimo dar mira za vođe naroda

Vatikan (IKA)

Molimo da Gospodin udijeli svoj mir onima koje svakodnevno susrećemo kao i vođama naroda. Neka nam Gospa pomogne da primimo Duha Svetoga kako bismo bili mirotvorci, pozvao je Papa u svom nagovoru uz molitvu Kraljice neba u nedjelju, 22. svibnja, objavio je Vatican News.

Govoreći o miru, Papa je istaknuo kako je to plod našeg zalaganja, ali je prije svega Božji dar. Što je taj dar, zapitao se Papa, i zatim odgovorio: Taj mir je Duh Sveti, sam Isusov Duh. To je prisutnost Boga u nama, to je Božja „snaga mira“. On, Duh Sveti, jest taj koji razoružava srce i ispunjava ga spokojem. On, Duh Sveti, jest taj koji razbija krutost srca i trne napasti da se napada druge. On, Duh Sveti, podsjeća nas da su pored nas braća i sestre, a ne prepreke i protivnici. On, Duh Sveti, daje nam snagu da oprostimo, da počnemo ispočetka, da počnemo iznova. I upravo s njim postajemo muškarci i žene mira.

Papa je potom uputio poticaj za običan život svakoga pojedinca, kao i za one koji su pozvani donositi najviše odluke o sudbinama naroda u svijetu.

Nijedan grijeh, nijedan neuspjeh, nijedna zlovolja ne smiju nas obeshrabriti da ustrajno tražimo dar Duha Svetoga. Što veći nemir u svome srcu osjećamo, što više osjećamo u sebi nervozu, netrpeljivost, ljutnju, to više moramo moliti Gospodina za Duha mira. Svaki dan učimo govoriti: „Gospodine, daj mi svoj mir, daj mi Duha Svetoga“.

A zamolimo to i za one koji žive pored nas, za one koje svakodnevno susrećemo i za vođe naroda. Neka nam Gospa pomogne da primimo Duha Svetoga kako bismo bili mirotvorci, pozvao je Papa.