Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa molio za beskućnika iz Nigerije pronađenog mrtvog blizu Trga sv. Petra

Vatikan (IKA)

Nakon molitve Anđeo Gospodnji, u nedjelju 24. siječnja papa Franjo pomolio se za beskućnika iz Nigerije pronađenog mrtvog u blizini Trga sv. Petra.

Sveti Otac podsjetio je da je 20. siječnja 46-godišnji Nigerijac bez krova nad glavom po imenu Edwin pronađen mrtav od hladnoće nedaleko od Trga sv. Petra. Njegova je nedaća slična onoj mnogih drugih beskućnika koji su nedavno umrli u Rimu pod istim dramatičnim okolnostima, rekao je Papa. Pozvao je na molitvu za Edwina i sam zastao nekoliko trenutaka u molitvi.

Papa je rekao da je danas i spomendan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara, podsjetivši da je dan ranije objavljena njegova poruka za 55. svjetski dan sredstava društvene komunikacije, koji se ove godine obilježava o temi „Dođi i vidi (Iv 1,46). Komunicirati susrećući ljude tamo gdje jesu i kakvi jesu“. Potaknuo je sve novinare i komunikatore da odu i vide, čak i tamo gdje nitko ne želi ići, i da svjedoče istinu.

Sveti Otac spomenuo je da će se u ponedjeljak 25. siječnja popodne u bazilici Svetog Pavla izvan zidina moliti Večernja blagdana Obraćenja svetog Pavla na kraju Tjedna molitve za jedinstvo kršćana zajedno s predstavnicima drugih Crkava i crkvenih zajednica, pozvavši sve da se duhovno priključe molitvi.