Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa ožalošćen zbog smrti migranata, oca i njegove kćeri u rijeci Rio Grande

Vatikan (IKA)

Papa Franjo duboko je ožalošćen zbog smrti dvoje migranata, oca i njegove kćeri, koji su se utopili u Rio Grandeu dok su pokušavali iz Meksika prijeći u Sjedinjene Američke Države.

„Sveti Otac je s velikom tugom gledao slike oca i njegove kćeri koji su se utopili u rijeci Rio Grande dok su pokušavali prijeći granicu između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država“, izjavio je u srijedu 26. lipnja ravnatelj ad interim Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti, odgovarajući na upit nekih novinara.

„Papa je duboko ožalošćen zbog njihove smrti, moli za njih i za sve migrante koji su izgubili živote bježeći od rata i siromaštva“, rekao je Gisotti.

Oscar Alberto Martinez Ramirez (25) i njegova 23-mjesečna kćer Valerija utopili su se u nedjelju 23. lipnja, a njihova beživotna tijela pronađena su u ponedjeljak 24. lipnja na meksičkoj obali rijeke Rio Grande. Fotografija mrtvih oca i kćeri kako leže s licima okrenutim prema dolje u plićaku na obali Rio Grande potresla je svijet. Na fotografiji se vidi kako je djevojčica zagrlila oca, a on ju je uvukao ispod svoje majice.

Ključne riječi:
migranti papa Franjo smrt