Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Pomozite okončati sukobe; svijetu je potreban mir

Vatikan (IKA)

U videoporuci upućenoj udruzi Mensajeros de la Paz (Glasnici mira), papa Franjo ponovno potiče na djelo izgradnje mira, „pa i najmanjega mira“, prenosi Vatican News.

Ustanovljena 1960-ih, ta je udruga stvarnost ljudske i društvene promocije najugroženijih ljudi; prisutna je u 75 zemalja. Papa čestita obitelji udruge i potiče njihov rad, da nastave svoje djelo: “Svima vama, braćo i sestre obitelji Glasnika mira, koji nosite dobru poruku, i to ne samo ustima, nego i cijelim svojim bićem, srcem, rukama; stvarate ozračje ljubavi, rješavate probleme i znate dosljedno govoriti rukama i srcem. Čestitam vam, nastavite tako. Govoriti istinite stvari, ali i činiti istinite stvari, i to srcem. Glasnici ste mira. Drugim riječima, mir nije problem, mir je stanje života koje je već završilo, u dobrom smislu riječi; kada završi sukob, tu je sada mir.”

Graditi mir u svakom području osobnoga života i života zajednice, osjetiti da je hitno potrebna suradnja u sadašnjoj situaciji obilježenoj brigama zbog rata, ali također, i iznad svega, valja poći od ‘najmanjih’ sredina kojima prolazimo svakoga dana, napominje Papa.

“Pomozite okončati sukobe, kako bi mogao uslijediti mir. Mir u svijetu u ovom tužnom trenutku, ali i najmanji mir, mir u malim gradovima, mir u malim obiteljima kojima je potreban mir svakog čovjeka. Glasnici mira, nastavite praviti buku, jer to je ono što nam danas treba. Neka vas Bog blagoslovi, neka vas Gospa čuva. I molim vas, molite za mene”, pozvao je Papa.

‘Glasnici mira’ udruga je koju su 1962. godine ustanovili o. Ángel García Rodríguez i Ángel Silva Sánchez. Njezin je prioritet ljudsko i društveno promicanje najugroženijih ljudi u društvu, uzimajući u obzir različite društvene stvarnosti na nacionalnoj i na međunarodnoj razini. Prisutna je u 75 zemalja (u Americi, Europi, Africi i Aziji).