Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozvao vjernike da mole krunicu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je u srijedu 7. listopada vjernike da u marijanskom mjesecu listopadu ponovno otkriju ljepotu krunice.

“Danas se slavi Blažena Djevica Marija od Krunice. Pozivam sve da ponovno otkriju, osobito u ovom mjesecu listopadu, ljepotu molitve krunice, koja je tijekom stoljećâ jačala vjeru kršćanskoga naroda”, rekao je Papa u sklopu svog pozdrava talijanskim vjernicima na općoj audijenciji.

I u svom pozdravu poljskim vjernicima Papa je istaknuo važnost molitve krunice. “Danas slavimo spomen Blažene Djevice Marije od Krunice. Gospa je u svojim ukazanjima često pozivala vjernike da mole krunicu, posebno kao odgovor na prijetnje koje su se nadvijale nad svijetom. I danas, u ovo vrijeme pandemije, prijeko je potrebno primiti se krunice i moliti za nas, za naše voljene i za sve ljude. Sve vas povjeravam Kraljici krunice i od srca vas blagoslivljam”, poručio je Papa poljskim vjernicima.

U pozdravima vjernicima na njemačkom jeziku, Papa je krunicu nazvao kontemplativnom molitvom velike snage. Ona je oružje koje nas štiti od zala i kušnji. Krunicu valja nositi u rukama ili u džepu – napomenuo je te dodao: moleći ju podižemo pogled prema Gospi, znaku utjehe i sigurne nade.

Pozdravljajući hodočasnike na španjolskom jeziku, papa Franjo je istaknuo da molitva povećava intimnost s Isusom, čineći naš život, u ovo vrijeme pandemije, dobrostivim služenjem svoj našoj braći i sestrama, a posebno onima koji se osjećaju napuštenima i nezaštićenima.

Ključne riječi:
apel krunica Papa