Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 7. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa se s nuncijem Linguom susreo i prošle godine u veljači. Osim nuncija Lingue Papa je prije podne primio u audijenciju slovenskog predsjednika Boruta Pahora, apostolskog nuncija u Madagaskaru, na Sejšelima i Mauricijusu mons. Paola Rocca Gualtierija, prefekta Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinala João Braz de Aviza te zajednicu Papinskog lombardskog sjemeništa u Rimu.

Papa Franjo imenovao je mons. Giorgia Linguu apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj 22. srpnja 2019. godine. Prije dolaska u Hrvatsku obavljao je diplomatsku službu u apostolskim nuncijaturama u Obali Bjelokosti i u Sjedinjenim Američkim Državama, u Državnom tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose s državama te u Apostolskim nuncijaturama u Italiji i u Srbiji. Apostolskim nuncijem u Iraku i u Jordanu imenovan je 4. rujna 2010. te 17. ožujka 2015. nuncijem na Kubi.