Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio ukrajinskog veleposlanika

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u subotu 6. kolovoza ukrajinskoga veleposlanika pri Svetoj Stolici Andrija Juraša, prenosi Vatican News.

Tiskovni ured Svete Stolice nije naveo pojedinosti susreta, a veleposlanik Juraš, koji svoju zemlju predstavlja pri Svetoj Stolici od početka travnja, na susret se osvrnuo putem korisničkog računa na Twitteru. Naveo je kako je Sveti Otac izrazio svoju blizinu Ukrajini, upućujući misao i na mogući posjet zemlji, kako je već i prije napomenuo. Veleposlanik je u istoj objavi napisao kako Ukrajina već dugo iščekuje Papu, osobito od početka rata.

Papa Franjo govorio je o mogućem posjetu Ukrajini na posljednjoj konferenciji za novinare u zrakoplovu na povratku iz Kanade.

Mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, u intervjuu u srpnju ponovio je tu Papinu želju da ode u Ukrajinu: Papa je vrlo uvjeren da bi, ako bi mogao posjetiti, to moglo imati i pozitivne rezultate. Rekao je da će ići u Ukrajinu i uvijek se pokazivao spreman posjetiti Moskvu i susresti se s ruskim vlastima. Nadbiskup je također dodao da će nakon puta iz Kanade zaista početi proučavati mogućnosti papinskog putovanja.