Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa s talijanskim klarisama

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je 26. travnja klarise iz mjesta Paganica, nedaleko od L'Aquile, koje je snažno pogodio potres 2009. godine, i potaknuo ih da i dalje budu molitvena i utješna prisutnost kako bi podupirale sve koji još uvijek nose rane tog strašnog potresa, prenosi Vatican News.

U potresu je život izgubila opatica č.M. Gemma Antonucci, druge su sestre bile ozlijeđene, a samostan Siromašnih sestara svete Klare pretrpio je veliku štetu.

Papa je klarisama zahvalio za potporu koju mu daju molitvom, te posebno za uskrsnu svijeću koju su darovale za kapelu u Domu Sv. Marte, a koju su same ukrasile. Preko tog simbola Krista svjetlosti svijeta, duhovno ste prisutne na slavljima koja se održavaju u toj kapeli, napomenuo je Papa. Spomenuvši se tragičnoga potresa 2009. godine, istaknuo je da su iz tog dramatičnoga događaja izišle ojačane. Iskusile ste veliku bol, ali i nježnu skrb nebeskoga Oca i solidarnost mnogo ljudi.

Te ste strašne noći izgubile sve, osim Boga i bratstva, istaknuo je papa Franjo te napomenuo da su to bila uporišta od kojih su sestre ponovno hrabro krenule naprijed pronalazeći privremene smještaje. Deset godina poslije potresa vratile su se u svoj obnovljeni samostan. Napominjući sa zadovoljstvom kako sada njihova zajednica ima 12 mladih sestara, Papa im je zahvalio za njihovu poruku koju su odaslale ljudima: da pred tragedijama valja ponovno krenuti od Boga i bratske solidarnosti.

Drage sestre, nemojte se umoriti biti molitvena i utješna prisutnost kako biste podupirale stanovništvo, tako snažno iskušano strašnim iskustvom, kojemu su još uvijek potrebni utjeha i ohrabrenje, potaknuo je Papa klarise te poželio da im primjer blažene Antonije, utemeljiteljice njihova samostana, pomogne da uvijek budu, iz ljubavi prema siromašnom Kristu, siromašne i radosne žene. Vjerne karizmi primljenoj od svete Klare i svetoga Franje, odgovorite velikodušno na želju koju je Bog stavio u vaše srce, živeći život posvećenih osoba u potpunom prianjanju evanđelju, napomenuo je papa Franjo.

Na kraju je zazvao na njih svjetlost i snagu Duha Svetoga, te im udijelio apostolski blagoslov, moleći ih da i dalje mole za njega i za cijelu Crkvu.

Ključne riječi:
klarise Papa