Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa se duhovno priključio virtualnoj molitvi krunice

Vatikan (IKA)

Papa Franjo duhovno se 19. ožujka priključio molitvenom virtualnom skupu molitve krunice što su ga sazvali talijanski biskupi protiv zaraze koronavirusom, koji hara zemljom, sijući smrt.

U video poruci potaknuo je ljude na nadu i na bliskost u obitelji međusobnim razumijevanjem, strpljenjem i opraštanjem te zazvao u pomoć sv. Josipa kako bi zaštitio Italiju.

U ovoj jedinstvenoj situaciji, kad izgleda da se sve ruši, pomozimo jedni drugima da ostanemo čvrsti u onome što je stvarno važno, poručio je Papa i primijetio kako su se biskupi sa svojim vjernicima i u drugim krajevima priključili toj inicijativi, nastojeći podržati njihovu nadu i vjeru.

Molitva krunice je molitva poniznih i svetih, koja svojim otajstvima omogućuje da s Marijom razmišljamo o Isusovu životu i milosrdnom licu Oca, rekao je Papa i primijetio kako je svima potrebna utjeha da bismo osjetili da smo obavijeni plaštem njegove ljubavi. U odnosu s drugima iskušavamo istinsku stranu te prisutnosti. U sličnim trenucima drugi postaju „bliski rođaci” te je Papa u videoporuci preporučio da budemo bližnji jedni drugima, poduzimajući prvi milosrdna djela i proširujući srce kako bi drugi u nama uvijek naišli na dostupnost i prihvat. „Večeras se zajednički obratimo zagovoru sv. Josipa, čuvara Svete obitelji, čuvara naše obitelji. I stolar iz Nazareta iskusio je neizvjesnost,  gorčinu i zabrinutost za sutrašnjicu. On je međutim uspio hodati i u tmini nekih trenutaka, prepustivši se vodstvu volje Božje, rekao je papa Franjo, završivši svoju pobudnicu molitvom sv. Josipu, u kojoj moli njegovu zaštitu. 

Ključne riječi:
CEI molitva krunice Papa