Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa snažno osudio napad u Strasbourgu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izrazio je osjećaje tuge i boli povodom napada koji se dogodio 11. prosinca na božićnom sajmu u Strasbourgu. U brzojavu koji je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin i poslao nadbiskupu u Strasbourgu Lucu Ravelu, Sveti Otac još je jednom snažno osudio takva djela.

Obećavši da će moliti za obitelji i za sve one koji su pogođeni nasiljem, Papa je istaknuo da su mu na srcu stručno osoblje i dobrovoljci koji se brinu za ranjene.

U znak utjehe, zazivam Božji blagoslov na žrtve, na one koji im pomažu i na sav francuski narod, napisao je papa Franjo, prenosi Vatican News.

Što se tiče ranjenih, vlada zabrinutost za neke od njih, među kojima je i 29-godišnji novinar iz Trenta Antonio Megalizzi kojeg je metak pogodio u trenutku kada nije bio na dužnosti. U cijeloj Francuskoj traži se Cherif Chekatt, 29-godišnjak koji je pobjegao taksijem nakon što je pucao na mnoštvo na božićnom sajmu. Pretpostavlja se da je ranjen i da je možda pobjegao u Njemačku gdje ima potporu. Snage sigurnosti pojačale su svoje djelovanje u svim dijelovima zemlje. Chekattovi roditelji i braća su pod policijskom prismotrom, a prema izvorima policije neki su članovi njegove obitelji radikalizirani.

Ključne riječi:
Papa Strasbourg sućut