Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: strasbourg

Održan Paneuropski skup u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Banjolučki biskup Franjo Komarica, Europski centar za mir i suradnju „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci te Bosna i Hercegovina dobili su još jednom europsku podršku na Paneuropskom skupu u Europskom parlamentu u Strasbourgu, kojeg je organizirala Paneuropska radna skupina u Europskom parlamentu, a održan je u ponedjeljak 16. listopada.

Francuski biskup Grallet priznao „neprimjereno“ ponašanje prema jednoj ženi

Francuska biskupska konferencija (CEF) priopćila je 17. studenoga 2022. da je umirovljeni nadbiskup Strasbourga Jean-Pierre Grallet 15. studenoga u poruci predsjedniku CEF-a nadbiskup Rennesa Éricu de Moulins-Beaufortu priznao da se 1980-ih, dok je još bio redovnik franjevac, neprimjereno ponio prema jednoj mladoj odrasloj ženi.

Papa snažno osudio napad u Strasbourgu

Papa Franjo izrazio je osjećaje tuge i boli povodom napada koji se dogodio 11. prosinca na božićnom sajmu u Strasbourgu. U brzojavu koji je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin i poslao nadbiskupu u Strasbourgu Lucu Ravelu, Sveti Otac još je jednom snažno osudio takva djela.

Glasnogovornik Francuske biskupske konferencije o terorističkom napadu u Strasbourgu

„Užasan čin“, tako je glasnogovornik Francuske biskupske konferencije mons. Olivier Ribadeau Dumas nazvao teroristički napad koji se dogodio 11. prosinca navečer u Strasbourgu koji je počinio 29-godišnji mladić porijeklom iz Sjeverne Afrike, prenosi agencija SIR. U pucnjavi koja se dogodila na Božićnom sajmu troje ljudi izgubilo je život a najmanje 11 je ranjeno.