Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin apel zaraćenim stranama u Ukrajini da poštuju vjerska mjesta

Vatikan (IKA)

Na kraju redovne opće audijencije u srijedu, 15. ožujka papa Franjo se spomenuo "napaćenog ukrajinskog naroda" i podsjetio na važnost posvećenih osoba prisutnih u zemlji: "Oni su oslonac Božjeg naroda". Papa je uputio i riječi blizine stanovništvu Malavija, pogođenog ciklonom Freddy koji je odnio 130 ljudskih života, objavio je Vatican News.

Na kraju opće audijencije na Trgu svetog Petra, papa Franjo je Gospi “tješiteljici nevoljnika i Kraljici mira” povjerio mučenički ukrajinski narod koji je žrtva ruske agresije. Papa je apelirao na zaraćene strane da poštuju vjerska mjesta. Posebno je spomenuo “pravoslavne monahinje Kijevske Lavre” istaknuvši važnost posvećenih osoba prisutnih u zemlji.

Zavjetovane redovnice, osobe posvećene molitvi – bilo koje vjeroispovijedi – oslonac su Božjeg naroda, rekao je Papa.

Papa se također spomenuo žitelja afričke države Malavi, koju je pogodio razorni tropski ciklon Freddy koji je u tri tjedna uzrokovao oko 130 smrti, a posebno je pogodio grad Blantyre ostavivši iza sebe trag razaranja i kaosa.

Molim za poginule, povrijeđene i raseljene. Neka Gospodin podrži obitelji i zajednice koje je ova nesreća stavila na najveću kušnju, rekao je Papa.