Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina poruka Crkvi u Latinskoj Americi

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je sudionike zasjedanja Crkve u Latinskoj Americi i Karibima, koje se od 21. do 28. studenoga održava u Ciudad de Mexicu, na više sinodalnosti, prenosi Vatican News.

Da bi se zajedno našla Božja volja potrebno je  „pozorno slušanje, mnogo molitve i dijaloga”, upozorio je Papa u poruci koju je 20. studenoga objavio Tiskovni ured Svete Stolice. Treba pronaći putove koji će nadići razlike bez podjela i polarizacije. Iz toga bi se pak mogla razviti „dodatna energija” koja potiče na neustrašivo izlaženje ususret drugima. Duh Sveti poziva Crkvu da kroz proces pastoralnoga obraćenja postane više evangelizatorska i misionarska, zaključio je papa Franjo u poruci latinskoameričkim biskupima.

Vijeće biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM) okuplja biskupske konferencije Latinske Amerike i Kariba, a ovogodišnje zasjedanje pod geslom Svi smo misionarski učenici u pokretu” organiziralo je u sklopu sinodalnoga procesa na koji je pozvao Sveti Otac za Biskupsku sinodu 2023.

Ključne riječi:
CELAM Papa poruka