Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: celam

Papa ukinuo Zakladu Populorum Progressio, ali njezino se poslanje nastavlja

Papa Franjo je posebnim reskriptom odredio ukidanje Zaklade Populorum Progressio te umjesto nje ustanovio Fond Populorum Progressio. Zaklada mijenja oblik, istaknuo je Papa u petak 16. rujna, primivši u audijenciju Upravni odbor, ali zadržava poslanje ostajući Papino karitativno djelo za siromašne u Latinskoj Americi i Karibima, prenosi Vatican News.

Nikaragvanski biskupi zahvalili CELAM-u za blizinu

Predsjednik Nikaragvanske biskupske konferencije (CEN) biskup Jinotege mons. Carlos Enrique Herrera Gutiérrez, uputio je 9. kolovoza pismo predsjedniku Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM) mons. Miguelu Cabrejosu Vidarteu, izražavajući zahvalnost za bratstvo koje su biskupi iskazali mjesnoj Crkvi u teškoj situaciji napetosti.

Papina poruka Crkvi u Latinskoj Americi

Papa Franjo pozvao je sudionike zasjedanja Crkve u Latinskoj Americi i Karibima, koje se od 21. do 28. studenoga održava u Ciudad de Mexicu, na više sinodalnosti, prenosi Vatican News.

Latinskoamerički biskupi traže pomoć u zaustavljanju požara

Suočeni s požarima u amazonskoj prašumi Vijeće latinskoameričkih biskupa (CELAM) pozvalo je u priopćenju objavljenom 24. kolovoza u Bogoti Brazil, Boliviju, Ujedinjene narode i međunarodnu zajednicu da poduzmu ozbiljne mjere za zaštitu „pluća svijeta“.

1 2