Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina poruka na Twitteru

Vatikan (IKA)

Papa Franjo se u tweetu u srijedu 24. travnja spomenuo mučenika svih vremena, svjedoka Isusova uskrsnuća.

Putem svojega Twitter računa na devet jezika @Pontifex, Papa je poslao poruku: „Svojom vjernošću Kristu, mučenici svih vremena pokazuju da nepravda nema posljednju riječ; u uskrslom se Gospodinu možemo nastaviti nadati“.

Papa Franjo je mnogo puta podigao glas protiv progona kršćana. Možda će biti teško vjerovati, ali mučenika danas ima više nego u prvim stoljećima. Prema brojnim međunarodnim istraživanjima, kršćani su danas najprogonjenija skupina u svijetu, s više od 200 milijuna ljudi podvrgnutih diskriminaciji, kršenju ljudskih prava, napadima i atentatima, upozorio je Papa nedavno objavljenoj videoporuci.

Mnogi izgube život kako bi ostali vjerni Isusu. Crkva je danas Crkva mučenika; oni trpe, daju život, a mi za njihovo svjedočanstvo primamo Božji blagoslov, rekao je Papa tijekom mise u Domu Svete Marte 21. travnja 2015. godine.

Papa Franjo govori o dvije vrste progona nad kršćanima: postoji ono izričito, nasilno, okrutno; i ono pristojno, prerušeno u kulturu, modernost i napredak. Progon oduzima čovjeku slobodu, pa i onu na priziv savjesti! Bog nam je dao slobodu, ali taj ti progon oduzima slobodu, istaknuo je papa Franjo na misi u Domu Svete Marte 12. travnja 2016. godine. To je progon svijeta kada velike sile žele nametnuti neka ponašanja i zakone protiv dostojanstva Božje djece, one progone i idu protiv Boga stvoritelja.

Što se pak tiče velike pojave atentata, posebno onih islamskih, papa Franjo slijedi smjer svojih prethodnika, sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI., koji su u svojoj osudi terorističkih napada izgovorili vrlo oštre riječi protiv instrumentalizacije religije i uporabe nasilja u Božje ime, ali nikada nisu tim djelima dali vjersko značenje. Prije svega zbog toga što velika većina muslimana ili pripadnika drugih vjeroispovijesti ne prihvaća to nasilje; osim toga, zato da ne daju povoda instrumentalizaciji, te zbog toga što je nastavak dijaloga odlučujući za suživot i mir u svijetu, prenosi Vatican News.

 

Ključne riječi:
Papa Twitter