Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina poruka povodom prve obljetnice potpisivanja Dokumenta o ljudskom bratstvu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima svečanosti održane u Abu Dhabiju u prigodi prve obljetnice potpisivanja „Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot“ koju je 4. veljače 2019. Papa u glavnome gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisao zajedno s imamom džamije Al-Azhar, Ahmadom Al-Tayyibom.

„Pozdravljam sve vas prisutne i posebno pozdravljam sve one koji, vođeni čovjekoljubljem, pomažu svojoj siromašnoj, bolesnoj, progonjenoj i slaboj braći, bez obzira na vjeru, boju kože i rasu kojoj pripadaju.

Prije godinu dana moj brat, veliki imam, dr. Ahmad al-Tayyeb, imam Al-Azhara, i ja potpisali smo u dragome glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dhabiju dokument o ljudskom bratstvu. Danas slavimo prvu obljetnicu ovog velikog događaja za čovječanstvo, nadajući se boljoj budućnosti za čovječanstvo, budućnosti oslobođene mržnje, zlopamćenja, ekstremizma i terorizma, u kojem će prevladati vrijednosti mira, ljubavi i bratstva.

Danas, na ovu prvu obljetnicu, izražavam zahvalnost za podršku koju Ujedinjeni Arapski Emirati pružaju radu Visokog povjerenstva za ljudsko bratstvo. Stoga zahvaljujem Abrahamic House na pokretanju inicijative za dodjelu nagrade za ljudsko bratstvo.

Raduje me dakle što ću moći sudjelovati u tome događaju predstavljanja svijetu Međunarodne nagrade za ljudsko bratstvo kako bi se potaknulo sve kreposne primjere muškaraca i žena koji na ovom svijetu uosobljuju ljubav kroz djela i žrtve koje se čine za dobro drugih, bez obzira koliko se razlikovali po religiji ili etničkoj i kulturnoj pripadnosti, i molim Svemogućeg Boga da blagoslovi svaki napor koji koristi dobru čovječanstva i pomaže nam da napredujemo u bratstvu“, rekao je Papa u svojoj poruci u povodu prve obljetnice potpisivanja Deklaracije o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot.