Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dokument-o-ljudskom-bratstvu-za-mir-u-svijetu-i-zajednicki-zivot

Mons. Franjo Topić u Abu Dhabiju istaknuo pitanje ljudskog bratstva

Mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik zaklade „Ljudsko bratstvo” boravio je u Abu Dhabiju od 20. do 23. ožujka, gdje se sastao s nizom dužnosnika. Među ostalim susreo se s apostolskim vikarom za južne arapske zemlje te s novoimenovanim apostolskim nuncijem.

VIDEO Prvi Međunarodni dan ljudskog bratstva

Prvo obilježavanje Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji je ustanovljen 21. prosinca 2020. godine rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održan je virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je jedan od potpisnika Dokumenta, izvještava u četvrtak 4. veljače Vatican News.

Papina poruka za Međunarodni dan ljudskog bratstva: Svi imamo istog Oca

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji se po prvi put obilježava ove godine, u četvrtak 4. veljače, papa Franjo je u videoporuci pozvao sve ljude u svijetu na međusobno poštovanje, uz naglasak da imamo izbor biti braća i sestre ili ćemo sve izgubiti, prenosi Vatican News u četvrtak 4. veljače.

Papina poruka povodom prve obljetnice potpisivanja Dokumenta o ljudskom bratstvu

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima svečanosti održane u Abu Dhabiju u prigodi prve obljetnice potpisivanja „Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot“ koju je 4. veljače 2019. Papa u glavnome gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisao zajedno s imamom džamije Al-Azhar, Ahmadom Al-Tayyibom.

1 2