Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina sućut u povodu teške prometne nesreće u Meksiku

Vatikan (IKA)

U brzojavu upućenom u petak 12. prosinca nadbiskupu Tuxtla Gutierreza u Meksiku mons. Fabiju Martinezu Castilli, papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog pogibije migranata u kamionu koji se prevrnuo na autocesti u saveznoj državi Chiapas, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Veliku bol i žalost zbog žrtava, ali i blizinu i utjehu njihovim obiteljima, te što brži oporavak ranjenima, izrazio je Sveti Otac u povodu nesreće koja se dogodila u Meksiku. U brzojavu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa se spomenuo više od 50 poginulih i više od 40 ranjenih u teškoj prometnoj nesreći.

Žrtve su migranti, koji su iz Gvatemale i Salvadora putovali prema Sjedinjenim Američkim Državama u teretnom kamionu, na autocesti koja povezuje Chiapa de Corzo s glavnim gradom savezne države Chiapas Tuxtla Gutierrezom. Odjednom je kamion udario u zid – čini se zbog velike brzine – a zatim se prevrnuo. Moleći za vječni počinak poginulih, u ovom trenutku boli, papa Franjo, kako stoji u brzojavu, blagoslivlja njihove obitelji te ranjene, udjeljujući taj blagoslov kao zalog nade u uskrsloga Krista.