Budi dio naše mreže
Izbornik

Parlamentarci Austrijske pučke stranke jesenski rad započeli hodočašćem

Beč/Linz (IKA)

Članovi kluba zastupnika Austrijske pučke stranke (Österreichische Volkspartei – ÖVP) u austrijskom parlamentu u ponedjeljak 18. rujna obilježili su početak jesenskog zasjedanja hodočašćem u svetište sv. Wolfganga, objavio je Kathpress.

Nakon hodočašća u marijansko svetište Mariazell i protekle godine na Sonntagberg, ovo je treći put da zastupnici ÖVP-a na čelu s predsjednikom kluba zastupnika Augustom Wögingerom kreću na hodočašće.

Duhovnu pratnju hodočasnicima iz parlamenta pružio je generalni tajnik Austrijske biskupske konferencije Peter Schipka, a među hodočasnicima je bio i predsjednik parlamenta Wolfgang Sobotka.

Predsjednik kluba zastupnika ÖVP-a Wöginger izjavio je za Kathpress kako se raduje što klub zastupnika treći put jesensku parlamentarnu sezonu započinje hodočašćem.

„Važno nam je izmoliti snagu kako bismo prevladali izazove što ih donose sadašnje krize u svijetu. Veseli me što je i ovoga puta među hodočasnicima i Peter Schipka, koji će na kraju hodočašća slaviti misu”, rekao je Wöginger.

Tajnik Schipka se u propovijedi u hodočasničkome svetištu sv. Wolfganga osvrnuo na odnos politike i vjere. U našem dijelu svijeta nije običaj da političari govore o svojoj osobnoj vjeri i dobiva se dojam kao da politička djelatnost i osobna vjera nisu spojive ili da ih treba razdvojiti koliko je moguće”, rekao je Schipka.

„U tome ima i istine, politika i vjera su dva različita područja. Naravno, mora ih se dobro razlikovati. Ali unatoč tome, osobna vjera daje pečat i političkom stajalištu”, naglasio je.

Življena vjera uvijek je „vjera pred drugim ljudima”, podsjetio je, nastavivši: „Tko nema vjerskog uvjerenja, u svijetu je u pravilu drugačiji od onoga kome je vjera važna. Vjera nije privatna stvar, ona je osobna stvar. Vjera je nešto osobno, a to znači da daje pečat cijeloj osobi, cijelome čovjeku, u njegovom privatnom životu i u javnosti”.