Budi dio naše mreže
Izbornik

Petrovaradin: Predstavljene knjige o majci M. Amadeji i blagoslovljen kip sv. Josipa

Petrovaradin (IKA)

Knjiga prof. dr. Ivice Raguža „Ja služim Bogu. Duhovni život majke M. Amadeje Pavlović“ i slikovnica „Majka Amadeja“, kojoj je tekst sastavila s. Krista Mijatović, a ilustrirala s. M. Margita Gašparovsky, predstavljene su u subotu, 3. prosinca u Petrovaradinu.

Svečanu misu predvodio je vlč. Marko Loš, župnik petrovaradinske Župe sv. Roka. Koncelebrirali su preč. Eduard Španović, župnik u Srijemskoj Mitrovici, vlč. Blaž Zmaić, župnik u Irigu, vlč. Ivan Rajković, župnik Župe Uzvišenja sv. Križa u Petrovaradinu i upravitelj Svetišta Gospe Snježne u Tekijama. Kasnije se pridružio mons. Josip Ivešić, generalni vikar Srijemske biskupije i župnik u Rumi.

Župnik je, u uvodu u misu, pozdravio vjernike koji su se okupili, iako u malom broju, što je i razumljivo s obzirom da su katolici u manjini, ali koji su došli srca pripravna za sudjelovanje na presvetoj euharistiji i na programu koji je slijedio. Pozdravio je sve sestre koje su došle iz Đakova, njih 9, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Valerijom Široki, i s. Ceciliju Tomkić iz Srijemske Mitrovice, koja je pripremila i vodila liturgijsko pjevanje tijekom mise, kao i brigu za glazbenu pratnju tijekom programa. Sve je okupljene stavio pod posebnu zaštitu sv. Franje Ksaverskoga, čiji se spomendan slavio, kao uzor u nesebičnom i neustrašivom naviještanju evanđelja sve do dalekoga Japana, što je i majka M. Amadeja neustrašivo u svoje vrijeme živjela i svjedočila „i na što smo svi pozvani“.

Nakon mise slijedilo je predstavljanje knjige i slikovnice koje je organizirala i uvodnu riječ održala s. M. Estera Radičević. Knjigu i slikovnicu predstavila je s. Marija Stela Filipović.

Slijedio je blagoslov kipa sv. Josipa, kojemu je uvodnu riječ imala s. M. Estera Radičević, svjedočeći o čudu sv. Josipa, na molitvu majke M. Amadeje i sestara. Nakon otpjevane pjesme „Josipe, o oče sveti“ vlč. Loš blagoslovio je kip sv. Josipa.

Završnu riječ i zahvalu uputila je s. Valerija Široki.