Budi dio naše mreže
Izbornik

Pjevači Betlehemske zvijezde pohodili Nadbiskupijski ordinarijat u Rijeci

Rijeka (IKA)

Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili su 5. prosinca riječkog nadbiskupa Matu Uzinića i sve djelatnike Ordinarijata te pjesmom navijestili božićnu blagovijest.

Mališani DV „Zvončica”, došli su u pratnji Ljilje Ivkić, zamjenice ravnateljice i Silvije Jović, odgojiteljice u vjeri. 

Sveti Nikola stigao je s pjevačima Betlehemske zvijezde noseći torbu, ali i riječki je nadbiskup imao darove koje je podijelio djeci. Zahvalio im je, kazavši kako su pokazala da su svi pozvani biti betlehemska zvijezda. „Svi trebamo druge voditi Isusu. No, ima još nešto što bismo trebali znati, a to je da je Isus ona prava betlehemska zvijezda. Ako želimo biti betlehemska zvijezda, moramo biti onakvi kakav je bio Isus. Moramo donositi radost drugima. Hvala vam što ste donijeli radost u naš dom. Nadam se da ćete odavde odnijeti radost tamo gdje ćete ići, kao i u svoje domove te da ćete biti betlehemska zvijezda jer ste pronašli pravu betlehemsku zvijezdu – Isusa”.

Događaj je organiziralo Povjerenstvo za misije Riječke nadbiskupije u okviru ogranka Papinskih misijski djela –  Djelo sv. Djetinjstva. Riječ je o akciji u kojoj djeca pjevajući nose znak betlehemske zvijezde naviještajući božićnu blagovijest. Darovi koji se tom akcijom prikupe dolaze u centralni fond Djela sv. Djetinjstva otkuda se dijele najpotrebnijoj djeci po svim kontinentima, a dio sredstava namjenjuje se velikim pothvatima za djecu u misijskim zemljama.