Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mate-uzinic

Održan radni sastanak predstojnika Katehetskih ureda Riječke metropolije

Predstojnici Katehetskih ureda Riječke nadbiskupije i Krčke biskupije, Ksenija Rukavina Kovačević i Zvonimir Seršić, održali su u srijedu, 21. veljače 2024. u Nadbiskupskom domu u Rijeci radni sastanak u svezi nacrta dokumenta HBK o dodjeli i opozivu kanonskog mandata (missio canonica) za vjeroučitelje/ice u školi i odgajatelje/ice u vjeri u predškolskim ustanovama pod nazivom „Smjernice Katehetskim uredima i Uredima za vjeronauk u školi pri podjeljivanju i opozivu kanonskoga mandata“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Održana sjednica Vijeća HBK za laike u novom sazivu

Sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za laike u novoizabranom sastavu održana je u ponedjeljak, 19. veljače 2024., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pod predsjedanjem riječkoga nadbiskupa Mate Uzinića, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Pepelnica u riječkoj katedrali

Misu s obredom pepeljanja predvodio je u srijedu, 14. veljače 2024. u riječkoj katedrali sv. Vida riječki nadbiskup Mate Uzinić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Uzinić primio nagrađene učenike Marka i Luku Bosančića

Nadbiskup Mate Uzinić primio je u srijedu, 6. prosinca 2023. u Nadbiskupskom domu u Rijeci učenike Elektroindustrijske i obrtničke škole „Rijeka“ Marka i Luku Bosančića kojima je u ponedjeljak, 20. studenog 2023. u Dubrovniku dodijeljeno godišnje priznanje „Imperial“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

1 2 3 4