Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mate-uzinic

Biskup Uzinić predvodio misu na početku nove školske godine

Novu školsku i nastavnu godinu u kapelici Biskupskog sjemeništa u Dubrovniku započelo je u ponedjeljak, 9. rujna devedeset dvoje učenika i dvadesetak nastavnika Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u suslavlju s novim ravnateljem gimnazije i rektorom sjemeništa mr. don Josipom Lebom i generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem.

Zlatni jubileji sestara Družbe sestara franjevki od Bezgrješnog Začeća iz Dubrovnika

U Dubrovniku na Dančama u crkvi sv. Marije, 31. kolovoza, s. M. Gracija Kutleša, s. M. Tihomira Maras i s. M. Celestina Šola, tri časne sestre iz Družbe sestara franjevki od Bezgrješnog Začeća iz Dubrovnika proslavile su 50. obljetnicu redovničkih zavjeta. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, uz koncelebraciju gvardijana samostana Male braće fra Veselka Grubišića i fra Zvonka i fra Ante Kutleše, braće s. Gracije, jedne od sestara jubilantica.

Nadbiskup Hranić predvodio svečanu misu na blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli

Blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković proslavljen je 9. srpnja u Blatu na Korčuli euharistijskim slavljima u svetištu i u središtu mjesta, na Plokati i župnoj crkvi Svih Svetih. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, uz koncelebraciju mjesnog biskupa mons. Mate Uzinića i drugih svećenika. U slavlju su radosno sudjelovali mještani Blata i mnogi hodočasnici.