Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mate-uzinic

Klanjanje pred Presvetim za zaustavljanje pandemije u svijetu

Klanjanjem pred Presvetim u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, u kojoj se časti Gospa od Porata, molitelji u katedrali i u online prijenosu u petak, 29. svibnja pridružili su se papi Franji i svima koji su u različitim marijanskim svetištima diljem svijeta danas molili za potrebe čovječanstva pogođenog pandemijom. Sada su to osobito zemlje Središnje i Južne Amerike.

Konferencija za novinare u povodu Dana života 2020.

Konferencija za novinare povodom Dana života koji se ove godine obilježava u nedjelju 2. veljače, održana je u petak, 24. siječnja u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Poruku za Dan života 2020. na temu „Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju“ predstavio je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić.

Biskup Rogić: Učvrstimo svoje zvanje i predanje u ruke Božje

U crkvi Male braće u Dubrovniku u ponedjeljak, 9. prosinca, svečano je proslavljena svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije - "Imakulate". Večernje svečano misno slavlje predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski, u koncelebraciji s mons. Matom Uzinićem, dubrovačkim biskupom, fra Veselkom Grubišićem, gvardijanom franjevačkog samostana Male braće, te uz ostale svećenike i redovnike.

Biskup Uzinić govorio na otvorenju 24. susreta ribara

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sudjelovao je na svečanom otvorenju 24. susreta ribara Hrvatske obrtničke komore koji se održava od 7. do 9. studenoga u Dubrovniku. Na svečanom otvorenju u Hotelu Ariston, Importanne Hotels and Resort, u petak 8. studenoga prijepodne sudionicima su se obratili predsjednik Ceha za gospodarstvo i akvakulturu HOK-a Robert Momić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić te predsjednika HOK-a Dragutin Ranogajac koji je otvorio skup.

1 2 3