Budi dio naše mreže
Izbornik

Pjevačko društvo svetoga Josipa gostovalo u vinkovačkoj župi

Vinkovci (IKA)

Župa sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca ugostila je na treću korizmenu nedjelju, 12. ožujka Pjevačko društvo svetoga Josipa Osijek.

Domaći župnik Florijan Kvetek predvodio je večernje misno slavlje, a pjevanje su animirali Osječani. Solist otpjevnoga Psalma 95 bio je Zvonimir Klaić.

U homiliji je vlč. Kvetek govorio o susretu Isusa i Samarijanke. „Mnoge su osobe Samarijanke našega vremena koje Gospodin po nama poziva na izvore žive vode. Mi smo ona vedra (posude) kojima nebeski Otac zahvaća na zdencu života da bi im dao piti s izvora spasenja i okrijepio ih da ne žeđaju više. Ne traži li nas da i ovom prigodom te žedne prepoznamo u braći i sestrama? Žedne pravednosti u ljubavi, mira i spokoja, pomirenja i oproštenja, izliječenih rana na duši i tijelu, željne ljepše sadašnjosti i budućnosti. Ne traži li nas da i ovoga puta našom korizmom molitve, pokore i djela ljubavi, ponovo provriju izvori na opustošenoj zemlji naših duša?“, rekao je vlč. Kvetek.

Na kraju mise župnik je zahvalio Osječanima na gostovanju, kao i za sve njihove susrete, koncerte „gdje pokazuju da je njihov temeljni i središnji izvor slava Bogu i pjesma Bogu na slavu“. Pjevačko društvo svetoga Josipa Osijek jedino je civilno pjevačko društvo koje njeguje izrazito sakralnu glazbu.

Pjevačko društvo svetoga Josipa Osijek, čiji je dirigent Josip Klaić, a orguljašica Mirta Masle, pjevalo je misu u čast sv. Roku, a nakon završnoga blagoslova župljane je počastilo izvedbom triju skladbi: Ubi Caritas O. Gjeiloa, Gore na Golgotu (NN) i Ecce, quomodo moritur J. Gallusa.