Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela akcija "Podijelimo radost Božića"

Dubrovnik (IKA)

Na Pilama u Dubrovniku započela je u subotu, 15. prosinca dvodnevna humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ u kojoj Dubrovčani ove godine prikupljaju pomoć za potrebite u Sinjskoj i Imotskoj krajini.

Već dvanaestu godinu obitelji uz treću nedjelju došašća donose pakete s nekvarljivim namirnicama i higijenskim potrepštinama na Pile kako bi sudjelovanjem u ovoj akciji Božić učinili vedrijim onima kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna. U akciji sudjeluju i djeca i mladi koji pri svojim župnim zajednicama skupljaju darove i onda ih zajedno donose i predaju volonterima na Pilama. Akciji su se odazvali i Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija te druge institucije, udruge, redovničke zajednice koje svojim doprinosom žele pomoći.

Velika predbožićna humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije, koji svojim djelovanjem redovito pomaže korisnicima s područja grada i biskupije, duhom nesebičnog darivanja povezuje različite segmente društvene zajednice koji ovakvim svojim sudjelovanjem pokazuju da prepoznaju važnost pomaganja drugima.