Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela predavanja Đakonske pastoralne godine 2020./2021.

Zagreb (IKA)

Prvi studijski tjedan Đakonske pastoralne godine 2020./2021. koju priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu počeo je u ponedjeljak, 9. studenoga, izvijestila je Zagrebačka nadbiskupija.

U uvodnom susretu okupljenim đakonima obratili su se zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa mr. Željko Faltak i dr. sc. Jakov Rađa, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i ujedno voditelj Đakonske pastoralne godine, koji su predstavili ovogodišnji program Đakonske pastoralne godine.
Đakoni će tijekom prvog studijskog tjedna, od 9. do 13. studenoga 2020. godine sudjelovati na predavanjima o uređenju Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnoj brizi u njoj. Na prvi studijski tjedan odmah će se nadovezati i drugi, od 16. do 20. studenoga 202. godine, na kojem će đakoni slušati predavanja vezana uz temu „Služba župnika i župnog vikara“.
Ove pastoralne godine program pohađa ukupno 21 đakon iz Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića, Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM, Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca i Slovenske kapucinske province.