Budi dio naše mreže
Izbornik

Počele akcije „72 sata bez kompromisa" u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Projekt „72 sata bez kompromisa" u Dubrovniku je započeo molitvenim bdijenjem u Učeničkom domu „Paola di Rosa” u četvrtak 12. listopada, a prve akcije započele su u petak 13. listopada.

Od ranoga jutra traju akcije na koje dolaze volonteri pomoći od Prevlake do Bistrine.

U Caritasu Dubrovačke biskupije se odvijala jedna od akcija u kojoj su volonteri pripremali pakete za korisnike socijalne košarice koje će oni početi preuzimati od ponedjeljka. Jedna akcija uključivala je posjet Centru za rehabilitaciju Josipovac, gdje volonteri ne samo da su pravili kolače, već su se i družili s korisnicima. U Društvo Multiple Skleroze Dubrovnik volonteri su tijekom dana okušavali se u uređivanju i osvježavanju prostora. U Rožatu par korisnika Centra za rehabilitaciju Josipovac se pridružilo volonterskoj akciji dajući svoj doprinos u radu i družeći se s ostalim volonterima. Među akcijama je i čišćenje odmarališta i mosta dr. Franja Tuđmana. Na socijalnim akcijama volonteri su ušli u kuće onih kojima je potrebna pomoć i uložili svoje vrijeme u uređivanje domova i okućnica.

Cijela subota s mnoštvom akcija još je pred mladim volonterima koji su dio projekta koji se već deseti put odvija u cijelog Hrvatskoj, a na koji se ove godine prijavilo 19 mjesta. Slogan ovogodišnje akcije je: „Ostavi trag!”.

U Dubrovniku se projekt po deveti put održava u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU) uz podršku Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Projekt će završiti zahvalnim euharistijskim slavljem u nedjelju 15. listopada u 18 sati u lapadskoj crkvi sv. Mihajla, a misu će predvoditi dubrovački biskup Roko Glasnović.